Dne 13. prosince 2014 nabývá účinnosti nařízení Evropského parlamentu a rady EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Podle něho se musí každý spotřebitel dozvědět, zda se v nabízené potravině nebo pokrmu vyskytují alergeny, jejichž seznam je v nařízení uveden.
1. Obiloviny obsahující lepek
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
6. Sojové boby a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, ořechy
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z něj
12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich
1. hodina - 7:30 - 8:15
2. hodina - 8:30 - 9:15
3. hodina - 9:25 - 10:10
4. hodina - 10:20 - 11:05
5. hodina - 11:15 - 12:00
6. hodina - 12:45 - 13:30
7. hodina - 13:35 - 14:20
8. hodina - 14:25 - 15:10